Els membres del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pera de Lleida van escollir per unanimitat a Ramon Sarroca com a nou president de l’entitat.

Sarroca, que representa en el Consell una de les empreses amb una major producció de pera de Lleida aposta per “lligar la promoció de la DOP amb una estratègia comercial coherent, optimitzant els recursos i buscant maximitzar l’eficiència”.

Ramon Sarroca és en l’actualitat vicepresident d’Actel i president de la cooperativa d’Almenar.

 

El reconeixement de la marca i els objectius del consell

El passat dia 1 de juliol de 2008 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Ordre per la qual s’aprovava amb caràcter transitori, fins a la seva inscripció definitiva al Registre comunitari, la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida, el seu Reglament i el seu Consell Regulador provisional (DOGC núm.5163). Amb aquesta publicació la Pera de Lleida ha fet un pas més i ja es pot comercialitzar, sota el distintiu d’origen DOP, a tota Espanya.

El producte emparat per la DOP inclou les següents varietats de pera: Llimonera, Blanquilla i Conference.

La zona de producció s’articula al voltant de les principals artèries de reg del Pla de Lleida. Comprèn el municipi de Lleida així com altres localitats limítrofes pertanyents a les comarques del Segrià, La Noguera, l’Urgell, el Pla d’Urgell i les Garrigues.

Aquest territori d’interior es caracteritza per disposar d’un cert grau de continentalitat que es tradueix en hiverns molt freds i boires persistents, juntament amb uns estius molt calorosos i secs. Totes aquestes condicions contribueixen a la producció d’una pera d’elevada qualitat que la diferencia a la d’altres zones productores d’Europa tant pels seus elevats nivells de sucres, sabors i aromes com pel seu aspecte exterior. Per exemple, en el cas de la varietat conference es produeix una pera més arrodonida, amb un russeting més rústic i menys uniforme.

Actualment el Consell Regulador està format per 12 magatzems- expedidors i 195 persones productores que agrupen un total de 650 Ha. Aquesta superfície només representa un 6% de la superfície total dedicada a la producció d’aquestes varietats a Lleida. Per aquesta campanya està prevista una producció d’unes 18.000 Tn.

El Consell Regulador a part de les funcions de representació, defensa i promoció de la DOP Pera de Lleida vetlla i controla que el producte emparat sota aquesta DOP compleixi amb totes les especificacions de qualitat definides al Reglament o al Manual de Qualitat del propi Consell Regulador.