Les Peres de la DOP

Campanya actual

La diferència està en el gust

La Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida disposa del reconeixement oficial per part de la Comissió Europea a la qualitat diferenciada de les seves varietats de pera Blanquilla, pera Llimonera i pera Conference.

LLIMONERA

BLANQUILLA

CONFERENCE

LLIMONERA

Amb personalitat.

Fruit de calibre gran amb forma piriforme-globosa asimètrica i de contorns irregulars. La seva pell és llisa, fina i d’un color verd que vira cap a groguenc en madurar, similar a l’aspecte d’una llimona. La seva carn és de color ivori, de sabor dolç i granulosa al paladar. La recol·lecció comença la primera o segona setmana de juliol i la seva frigoconservació és limitada.

La pera Llimonera té unes propietats que la caracteritzen i la fan única i diferent de qualsevol altra pera.

QUADRE DE CARACTERÍSTIQUES

La pera Llimonera no està disponible tot l’any. A continuació podeu veure la temporada òptima per a aquesta pera.

QUADRE DE DISPONIBILITAT

BLANQUILLA

La més sucosa.

Fruit de calibre entre petit i mitjà amb forma piriforme de vegades ovoïdal. La pell és d’un color verd que evoluciona cap a verd-grisenc quan madura, i és llisa i fina. La seva carn és blanca i carnosa, molt dolça, granulosa al centre, molt sucosa, fundent i refrescant. Per menjar en fresc i per cuinar. La seva recol·lecció s’inicia durant la primera setmana d’agost.

La pera Blanquilla té unes propietats que la caracteritzen i la fan única i diferent de qualsevol altra pera.

QUADRE DE CARACTERÍSTIQUES

La pera Blanquilla no està disponible tot l’any. A continuació podeu veure la temporada òptima per a aquesta pera.

QUADRE DE DISPONIBILITAT

CONFERENCE

Molt cruixent.

Fruit de calibre entre mitjà i gran, de forma piriforme allargada i de contorns bastant regulars. La seva pell és gruixuda, de color verd a verd-groguenc, i presenta taques de rovell amb més o menys grau en funció de les condicions climatològiques. La seva carn és de color blanc-groguenc, molt fina, sucosa i dolça, amb un regust àcid. Molt valorada en pastisseria. La seva recol·lecció s’inicia durant la segona o tercera setmana d’agost en funció de la zona de producció.

La pera Conference té unes propietats que la caracteritzen i la fan única i diferent de qualsevol altra pera.

QUADRE DE CARACTERÍSTIQUES

La pera Conference no està disponible tot l’any. A continuació podeu veure la temporada òptima per a aquesta pera.

QUADRE DE DISPONIBILITAT