Una de cada dues peres que es produeixen a Espanya són de Lleida

MAPA ESPANYA A EUROPA

MAPA LLEIDA

MAPA CATALUNYA A ESPANYA

MAPA COMARQUES PRODUCTORES

La zona de producció, elaboració i envasat de la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida s’articula al voltant de les principals artèries de reg del pla de Lleida, que inclou el municipi de Lleida així com altres localitats limítrofes pertanyents a les comarques del Segrià, la Noguera, l’Urgell, el Pla d’Urgell i les Garrigues. Aquest territori d’interior es caracteritza per disposar d’un cert grau de continentalitat que es tradueix en hiverns molt freds i boires persistents, juntament amb uns estius molt calorosos i secs. Totes aquestes condicions contribueixen a la producció d’una pera d’elevada qualitat que es diferencia de la d’altres zones productores d’Europa tant pels seus elevats nivells de sucres, sabors i aromes com pel seu aspecte exterior. Comarques i municipis inclosos dins la DOP Pera de Lleida: – Les Garrigues: Arbeca, les Borges Blanques, Castelldans, Juneda, Puiggròs. – La Noguera: Albesa, Algerri, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer. – El Pla d’Urgell: Barbens, Bell-lloc d’Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Ivars d’Urgell, Linyola, Miralcamp, Mollerussa, el Palau d’Anglesola, el Poal, Sidamon, Torregrossa, Vila-sana, Vilanova de Bellpuig.