fbpx
 

Baba Ganoush d’albergínia i pera

Babag Ganoush d’albergíni i DOP Pera de Lleida

Ingredients

– 1 pera blanquilla DOP Pera de Lleida

– 1 albergínia

– 1 culleradeta de comí

– 1 cullerada de tahina

– 1/ 2 culleradeta de “pimentó de la vera”

– 1 gra d’all

– Suc de 1/2 llimona

– 1/ 2 got d’oli d’oliva

– Sal

– Pebre negre

Ingredients presentació del plat

– Oli d’oliva verge extra

– Menta fresca

– Julivert

– Llavors de sèsam

– Llavors de gira-sol pelades

Preparació

  1. Partir l’albergínia per la meitat, posar-hi sal i deixar “suar l’aigua” una estona.
  2. Retirar la sal i netejar amb paper de cuina.
  3. Coure l’albergínia al forn fins que estigui tova.
  4. Retirar amb una cullera la polpa i posar-la a la batedora.
  5. Netejar, pelar i tallar a daus la pera i afegir-la a la batedora.
  6. Afegir la resta d’ingredients i triturar-ho fins a tenir una pasta homogènia.
  7. Reservar a la nevera cobert amb paper film fins al moment de servir.
  8. Abans de servir, presentar acompanyat d’un raig d’oli d’oliva i les fulles fresques d’herbes. Juntament amb les llavors de sèsam i de gira-sol.

Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida