fbpx
 

Caneló XL amb foie i pera

Caneló XL amn foie i DOP Pera de Lleida

Ingredients

– 2 peres llimonera DOP Pera de Lleida

– 300 g de carn picada magra de porc

– 300 g de carn picada de vedella

– 1 culleradeta de tomàquet concentrat

– 1 ceba

– 1 got de vi negre

– Brou o aigua

– 90 g foie

– Oli d’oliva

– Sal

– Pebre

– 1 fulla de llorer

– Làmines de pasta per canelons XL / lasanya

– Formatge ratllat

Ingredients per la salsa beixamel

– 500 ml llet (aprox)

– 2 cullerades de farina

– 25 g mantega

– Sal

– Pebre negre

Preparació

  1. Netejar i tallar a daus petits la ceba i les peres. Coure amb oli d’oliva fins que quedi daurat. Afegir la carn picada, un pessic de sal i remenar. Afegir la cullerada de tomàquet concentrat, el llorer i el got de vi, deixar que cremi l’alcohol i afegir una mica de brou o d’aigua. Ha de coure una mitja hora, la meitat de temps si ho feu amb l’olla exprés. Afegir daus de foie i rectificar de sal i pebre si és necessari.
  2. Posar abundant aigua amb sal per bullir la pasta dels canelons, en treure de l’aigua, poseu-la amb aigua freda i després assecar-la amb un drap o paper de cuina.
  3. Col·locar la pasta cuita en una superfície plana i farcir amb la carn cadascun dels canelons i enrotllar.
  4. Col·locar-los en una safata apta per forn.
  5. Per preparar la beixamel; coure en un cassó la mantega juntament amb la farina i un pessic de sal. Remoure i afegir la llet sense parar de remenar. Quan tinguem la consistència desitjada, afegir per sobre dels canelons. Cobrir amb formatge ratllat.
  6. Escalfar el forn a 180ºC per posar els canelons i deixeu-los una estona, el temps dependrà de si són acabats de fer o no, perquè estiguin calents per dins. Podeu posar-los un últim moment al gratinador per daurar el formatge.

Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida