Carpaccio de DOP Pera de Lleida amb flam d’ou i caramel
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 4 ous
– 100g sucre (pel flam)
– 500ml llet
– 100g sucre (pel caramel)
– 1 cullerada d’aigua
– 1 culleradeta de suc de llimona
Preparació
Per fer el caramel: Escalfar els 100 grams de sucre, l’aigua i el suc de llimona en una Sense parar de remenar amb una espàtula de siliconao similar fins que el caramel quedi daurat.
Quan tinguem el color desitjat, afegir ràpidament una cullerada de caramel dins dels motlles de flam.
Per fer el flam: Barrejar els ous amb el sucre i la llet amb l’ajuda d’una batedora elèctrica o manual fins que quedi tot ben homogeni.
Omplir els motlles de flam.
Per coure els flams, s’ha de preparar un bany maria. Posar una safata amb una base d’aigua i posar-hi els motlles amb la mescla a dins.
Coure al forn, prèviament escalfat a 170ºC, durant uns 40 minuts.
Deixar refredar i reservar en nevera.
Netejar i tallar làmines cilíndriques fines de pera per fer el carpaccio.
Col·locar les làmines de pera al plat i afegir el flam d’ou amb el caramel per sobre.