fbpx
 

Entrepà de calamars a la romana i allioli de DOP Pera de Lleida

Entrepà de calamars a la romana i allioli de DOP Pera de Lleida

Ingredients

– DOP pera llimonera de Lleida madura

– Panet de xapata

– Calamars a la romana

– Oli d’oliva

– All

– Sal

Preparació

Netejar, pelar i aixafar la pera amb l’ajuda d’una forquilla. Deixar escórrer la pera aixafada en un colador durant uns minuts perquè perdi humitat. En un morter aixafar l’all amb una mà de morter i quan estigui ben triturat afegir la pera escorreguda i barrejar. Afegir un pessic de sal i l’oli d’oliva a poc a poc sense parar de remenar fins a aconseguir lligar l’allioli. Un cop tenim la textura desitjada, reservar en nevera.

Fregir els calamars a la romana i reservar en un paper absorbent. Tallar el panet de xapata per la meitat. Farcir el panet amb els calamars fregits i afegir l’allioli de pera per sobre. Tancar l’entrepà i servir calent.

Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida