fbpx
 

Pastís tatín de pera

Pastís tatín
de DOP Pera de Lleida

Ingredients

– DOP pera Conference de Lleida

– Sucre

– Mantega

– Pasta fullada

Preparació

Pre-escalfar el forn a 180ºC. Netejar, pelar, partir per la meitat la pera i treure’n el cor. Fer caramel amb el sucre sense remoure’l. En un motlle de “tarta tatín” cobrir la base de caramel i reservar per refredar una mica. Posar-hi meitats de peres per cobrir tota la base i afegir pera tallada a trossos fins a omplir el motlle (En col·locar les peres recorda que es prepara a la inversa). Afegir trossos de mantega per sobre de la pera i cobrir amb paper d’alumini. Coure al forn fins que la pera estigui tova i daurada. Un cop cuita, retirar el paper d’alumini i cobrir amb la pasta fullada. Enfornar el pastís a 180 °C durant uns 25-30 minuts. Girar amb l’ajuda d’un plat i retirar el pastís del motlle en calent amb cura de no cremar-nos.