fbpx
 

Plumcake amb DOP Pera de Lleida, canyella i anís

Plumcake amb DOP Pera de Lleida, canyella i anís

Ingredients

Per la massa:

– 3 ous

– 525 g de farina

– 300 g de sucre

– 150 g de mantega

– 370 ml de llet

– 2 culleradetes de llevat

– ½ culleradeta de sal

 

Pel farcit:

– 1 DOP pera conference de Lleida

– 150 g de sucre  moreno

– 4 culleradetes de farina

– 3 culleradetes de canyella en pols

– 1 culleradeta de licor d’anís

– 4 culleradetes de mantega fosa

Preparació

Pre-escalfar  el forn  a 180 ºC. Netejar, pelar i ratllar la pera.  Barrejar la resta dels ingredients del farcit amb la pera ratllada i reservar. En un altre bol, posar-hi la llet. Afegir la farina tamisada, el llevat i la sal. En un bol posar el sucre i la mantega a temperatura ambient. Afegir un a un els ous, remenant perquè s’integrin bé. Afegir-ho al bol de llet i la farina. Remenar per homogeneïtzar la barreja. Posar meitat de la massa en el motlle, prèviament engreixat, i afegir la meitat de la barreja del farcit que tenim reservada, afegir l’altra meitat de la massa i acabar cobrint amb l’altra meitat de farcit. Coure al forn uns 40 minuts a 180 ºC. Abans de retirar del forn, fer la prova de punxar-ho per comprovar que està cuit.

Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida