fbpx
 

El Consell Regulador

El Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida

 

Les peres de la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida han de ser de les tres varietats autoritzades (Llimonera, Blanquilla i Conference) i han de procedir de les plantacions inscrites situades a la zona de producció, les quals han hagut de ser conreades d’acord amb un protocol de bones pràctiques agrícoles, com ara la Producció Integrada, Globalgap o equivalents. A més, els fruits només es poden manipular en les centrals i magatzems autoritzats per la pròpia DOP.

 

El Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida és l’encarregat de vetllar i controlar que el producte emparat sota aquesta Denominació d’Origen compleixi amb totes les especificacions de qualitat definides al Reglament i al Manual de Qualitat del mateix Consell Regulador, entitat que disposa d’un equip de tècnics qualificats per dur a terme aquesta tasca. Els fruits se sotmeten a rigorosos exàmens de qualitat i només s’envasen i surten al mercat, etiquetats amb el segell de Pera de Lleida, aquells que superin tots aquests controls. Igualment, tots els operadors implicats, persones productores i magatzems són sotmesos a un procés de certificació anual efectuat per una empresa independent que treballa d’acord amb les especificacions de la norma EN-45011. Aquest procés de certificació contempla la realització anual d’una auditoria per tal de verificar els paràmetres definits en el Pla de Control: només podran envasar i etiquetar sota la DOP Pera de Lleida aquells operadors que superin l’auditoria de certificació. Els punts de control estan relacionats amb:

 

  • Origen del producte
  • Inspecció de les instal·lacions de manipulació del producte
  • Sistema d’identificació del producte
  • Traçabilitat – Control documental del procés productiu
  • Autocontrol del procés d’elaboració
  • Higiene i seguretat alimentària
  • Avaluació dels paràmetres de qualitat
  • Presentació i etiquetatge del producte
  • Gestió de la qualitat

 

Les finalitats del Consell Regulador són, doncs, la representació, la defensa i la garantia de la DOP, així com la promoció de la DOP i de les seves característiques específiques.

Captura de pantalla 2019-08-05 a las 14.52.20

Gerard Pujol 

President del CR de la DOP Pera de Lleida

Gerard Pujol i Verdú és un productor de fruita de Corbins associat a Actel i presideix el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida.

Segons Pujol, “el nostre objectiu és continuar fent pedagogia entre els consumidors i ensenyar-los que les peres de Lleida, un cop collides, ja tenen tots els seus sucres i que, segons com guardin el producte un cop a casa, podran gaudir d’una pera cruixent o d’una pera més sucosa”.

Vocals 

del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida

Els vocals del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida són:

Vocals dels cens de magatzems- expedidors:

ACTEL, SCCL (Representant: Sr. José Manuel Ibáñez Caballero)

FRUILAR SAT 197 (Representant: Sr. Joan Serentill Rubio)

FRUITS DE PONENT, SCCL (Representant: Sr. Joan Jaume Pelegrí Pujol )

 

Vocals  del cens de productors:

Sr. GERARD PUJOL VERDÚ

Sr. JOSEP ANTONI CLIVILLÉ TICÓ

Sr. MIQUEL SALES CUCÓ

Sr. JOAN MIQUEL BRUFAU

Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida