23 oct. Panadons d’espimacs i pera

Panadons d’espinacs i DOP Pera de Lleida

Ingredients
– DOP pera Conference de Lleida
– Fulles d’espinacs
– Pinyons
– 250g farina
– ½ got d’aigua tèbia
– ½ culleradeta de llevat en pols
– Oli d’oliva
– Sal
Preparació
Barrejar la farina, la sal i el llevat amb l’aigua. Afegir un raig d’oli i amassar amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. Fer 4 boles amb la massa i deixar-les reposar 30 minuts cobertes amb un drap. Netejar, pelar i fer làmines fines de pera. Netejar i assecar els espinacs. Empolvorar la taula de farina i estirar la massa amb l’ajuda d’un corró. Un cop tenim la massa ben estirada, col·locar una base de làmines de pera, afegir els espinacs, els pinyons i les panses per sobre. Ficar oli i sal i afegir més làmines de pera al gust. Tancar el panadó pels quatre costats. Pintar amb oli d’oliva i coure al forn a 180º fins a daurar. Retirar i reservar.