06 nov. Pastís de pera, grosella i formatge mascarpone
Pastís de mascarpone i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– DOP pera conference de Lleida
– Massa brisa rectangular
– Formatge mascarpone
– Mel
– Canyella en pols
– Groselles blanques
– Llimona
– Menta
Preparació
Estendre la massa brisa sobre un motlle de pastís apte per forn. Punxar la massa amb l’ajuda d’una forquilla per evitar que s’infli. Coure la massa al forn (preescalfat a 180ºC) fins que estigui daurada. Retirar del forn i reservar per refredar.
Netejar, pelar i fer boles de pera. Reservar-les amb aigua i unes gotes de llimona per evitar que s’oxidin i enfosqueixin de color. En un bol gran posar-hi el formatge mascarpone, afegir la canyella i la mel al gust i remenar per barrejar-ho tot. Posar la crema dins una mànega pastissera amb “boquilla” d’estrella i farcir tota la base amb la crema de mascarpone fins a emplenar-ho tot. Abans de servir assecar les boles de pera amb l’ajuda d’un drap o paper de cuina i cobrir tot el pastís. Per acabar, afegir les groselles blanques i fulles de menta i servir.