22 febr. Albergínies escalivades amb pera i pinyons
Albergínies escalivades amb DOP Pera de Lleida i pinyons
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– Albergínies
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
– Magrana
– Pinyons
– Llavors de gira-sol pelades
– Llimona
– Tahina
– Herbes aromàtiques
Preparació
Netejar i punxar les albergínies senceres amb l’ajuda d’una forquilla. Cobrir-les amb paper d’alumini i coure al forn fins que estiguin toves (1 hora aproximadament, depenent de la mida). Deixar refredar, i retirar el paper d’alumini. Treure la pell, netejar i servir-les a tires. En un bol barrejar oli d’oliva amb una cullerada de tahina, unes gotes de llimona i sal. Afegir per sobre de l’albergínia. Netejar, pelar i tallar la pera a daus petits. Saltar els pinyons en una paella amb els daus de pera i les llavors de gira-sol pelades. Afegir-ho per sobre de l’albergínia, juntament amb la magrana i herbes aromàtiques abans de servir.