06 nov. Albergínies farcides de carn picada i pera
Albergínies farcides de carn i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– DOP pera conference de Lleida
– Albergínies
– Carn picada
– Salsa de tomàquet
– Ceba
– Vi negre
– Formatge
– Sal
– Pebre
– Oli d’oliva
Preparació
Embolicar les albergínies amb paper d’alumini i coure al forn a 160ºC fins que al punxar amb un ganivet estiguin toves. Retirar del forn, obrir el paper d’alumini i deixar refredar uns minuts. Per preparar el farcit, netejar i picar la ceba. Daurar la ceba picada amb un raig d’oli d’oliva en una cassola. Afegir la salsa de tomàquet i la carn picada i remenar. Afegir un raig de vi negre i salpebrar. Netejar, pelar i tallar daus petits de pera i afegir-los a la cassola. Coure tot a foc mig i si és necessari afegir un raig d’aigua. Un cop tinguem el farcit preparat, retirar del foc i reservar. Tallar les albergínies per la meitat i retirar les llavors i la part central per poder farcir-les. Afegir la barreja de carn picada a l’interior de l’albergínia. Ratllar una mica de formatge i afegir per sobre. Si es desitja, abans de servir es pot gratinar tot al forn per daurar el formatge.