
22 febr. Aletes de pollastre amb salsa barbacoa de pera

Aletes de pollastre amb salsa barbacoa de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 1 ceba picada fina
– 2 grans d’all picats
– 180ml de salsa de tomata (tipus quetxup)
– 60ml de vinagre de poma
– 30ml de salsa Worcestershire
– 1 culleradeta de xili en pols
– 60g de sucre (opcional)
– ½ culleradeta de pebre vermell (opcional picant)
– Oli d’oliva
– Aletes de pollastre (3 – 4 per persona)
– Fulles de julivert
– Quinoa o arròs
Preparació
Posar a coure, a foc lent, la pera ratllada, la ceba i els alls picats en una paella amb oli, i anar remenant. Afegir la salsa de tomata, el vinagre, la salsa Worcestershire, el xili, julivert i el pebre vermell. Deixar-ho coure tapat i a foc baix fins que s’espesseixi (uns 15 – 20 minuts). Triturar i marinar les aletes de pollastre durant 10 – 15 minuts abans de posar-les en una safata de forn i coure-les al grill fins a daurar-les. Retirar-les del forn i servir-les acompanyades de salsa al gust. Es pot servir acompanyat d’arròs o quinoa.