25 oct. Allioli de pera amb patates
Allioli de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– DOP pera llimonera de Lleida
– Oli d’oliva
– All
– Patates
– Sal
– Pebre negre
– Pebre vermell dolç
– Bitxo
Preparació
Netejar, pelar i aixafar les peres amb l’ajuda d’una forquilla. Deixar escórrer la pera aixafada en un colador durant uns minuts perquè perdi humitat. En un morter aixafar l’all amb una mà de morter i quan estigui ben triturat afegir la pera escorreguda i barrejar. Afegir un pessic de sal i l’oli a poc a poc sense parar de remenar fins a aconseguir lligar l’allioli. Un cop tenim la textura desitjada, reservar en nevera. Per fer les patates, bullir-les durant 10 -20 minuts (varia segons la mida de la patata, han d’estar cuites al dente). Retirar de l’aigua, escórrer i deixar refredar. Tallar les patates i saltejar-les en una paella amb oli d’oliva, bitxo, sal i pebre. Abans de retirar del foc afegir pebre vermell al gust i servir. Acompanyar-les de l’allioli de pera.