10 des. Amanida de carabassó, pera, avellanes i iogurt
Amanida de carabassó, DOP Pera de Lleida, avellanes i iogurt
Ingredients
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 1 carabassó
– 60 g de ruca
– 60 g de iogurt natural
– 40 g d’avellanes torrades
– 1 llima
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
– Pebre negre
– Vinagre
Preparació
Netejar i tallar la pera a làmines fines. Rentar el carabassó i tallar-lo a làmines fines amb un ganivet o amb l’ajuda d’una mandolina per vegetals. Escalfar una paella amb un raig d’oli d’oliva i saltar-hi el carabassó i la pera. Barrejar en un bol el iogurt amb dues cullerades d’oli d’oliva verge extra, una de vinagre, sal, pebre negre, unes gotes de llima i la ratlladura de la pell de mitja llima (al gust). Reservar-ho. Posar en una safata la ruca, la pera, el carabassó i les avellanes torrades. Abans de servir-la, amanir la ruca amb el iogurt, ratlladura de llima, pebre i un raig d’oli d’oliva.