07 febr. Arròs de costella amb carxofes i pera
Publicat a 13:46h
a
Arròs de costella amb carxofes i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 320g d’arròs
– 1l de brou de carn o pollastre (aproximadament)
– 2 costelles de porc (tallada a trossets petits)
– 1 ceba
– 1 pebrot
– 4 carxofes
– 1 gra d’all
– 100g tomàquet fregit
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
– Pebre
– Allioli
– Llimona
Preparació
- Daurar els trossos de costella de porc amb oli d’oliva.
- Retirar de la paella i reservar.
- Al mateix oli, sofregir lentament la ceba picada.
- Quan la ceba comenci a estar daurada, afegir el pebrot tallat a daus petits i l’all picat i continuar sofregint a foc lent durant uns 10 minuts.
- Netejar les carxofes, pelar i tallar els cors a quarts.
- Afegir-los i continuar sofregint.
- Incorporar el tomàquet fregit, sal i pebre negre.
- Quan el sofregit tingui el color daurat desitjat, afegir l’arròs i la costella i remenar tot.
- Escalfar el brou.
- Afegir el brou calent fins a cobrir l’arròs. (La quantitat de brou que necessitarem dependrà de la mida de paella i la potència del foc. Com més gran sigui la paella i més potent sigui el foc, més brou necessitarem perquè s’evaporarà més ràpidament).
- Afegir més brou si és necessari i coure a foc viu durant 12-18 minuts sense remenar. Per evitar que s’enganxi, sacsejar de tant en tant la paella per les nanses.
- Apagar el foc, i deixar reposar l’arròs uns 5-10 minuts abans de servir.
- Es pot acompanyar d’allioli o llimona.