fbpx
 

Arròs de costella amb carxofes i pera

Arròs de costella amb carxofes i pera

Arròs de costella amb carxofes i DOP Pera de Lleida

Ingredients

– 1 pera conference DOP Pera de Lleida

– 320g d’arròs

– 1l de brou de carn o pollastre (aproximadament)

– 2 costelles de porc (tallada a trossets petits)

– 1 ceba

– 1 pebrot

– 4 carxofes

– 1 gra d’all

– 100g tomàquet fregit

– Oli d’oliva verge extra

– Sal

– Pebre

– Allioli

– Llimona

Preparació

  1. Daurar els trossos de costella de porc amb oli d’oliva.
  2. Retirar de la paella i reservar.
  3. Al mateix oli, sofregir lentament la ceba picada.
  4. Quan la ceba comenci a estar daurada, afegir el pebrot tallat a daus petits i l’all picat i continuar sofregint a foc lent durant uns 10 minuts.
  5. Netejar les carxofes, pelar i tallar els cors a quarts.
  6. Afegir-los i continuar sofregint.
  7. Incorporar el tomàquet fregit, sal i pebre negre.
  8. Quan el sofregit tingui el color daurat desitjat, afegir l’arròs i la costella i remenar tot.
  9. Escalfar el brou.
  10. Afegir el brou calent fins a cobrir l’arròs. (La quantitat de brou que necessitarem dependrà de la mida de paella i la potència del foc. Com més gran sigui la paella i més potent sigui el foc, més brou necessitarem perquè s’evaporarà més ràpidament).
  11. Afegir més brou si és necessari i coure a foc viu durant 12-18 minuts sense remenar. Per evitar que s’enganxi, sacsejar de tant en tant la paella per les nanses.
  12. Apagar el foc, i deixar reposar l’arròs uns 5-10 minuts abans de servir.
  13. Es pot acompanyar d’allioli o llimona.


Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida