31 gen. Baba Ganoush d’albergínia i pera
Publicat a 13:35h
a
Babag Ganoush d’albergíni i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera blanquilla DOP Pera de Lleida
– 1 albergínia
– 1 culleradeta de comí
– 1 cullerada de tahina
– 1/ 2 culleradeta de “pimentó de la vera”
– 1 gra d’all
– Suc de 1/2 llimona
– 1/ 2 got d’oli d’oliva
– Sal
– Pebre negre
Ingredients presentació del plat
– Oli d’oliva verge extra
– Menta fresca
– Julivert
– Llavors de sèsam
– Llavors de gira-sol pelades
Preparació
- Partir l’albergínia per la meitat, posar-hi sal i deixar “suar l’aigua” una estona.
- Retirar la sal i netejar amb paper de cuina.
- Coure l’albergínia al forn fins que estigui tova.
- Retirar amb una cullera la polpa i posar-la a la batedora.
- Netejar, pelar i tallar a daus la pera i afegir-la a la batedora.
- Afegir la resta d’ingredients i triturar-ho fins a tenir una pasta homogènia.
- Reservar a la nevera cobert amb paper film fins al moment de servir.
- Abans de servir, presentar acompanyat d’un raig d’oli d’oliva i les fulles fresques d’herbes. Juntament amb les llavors de sèsam i de gira-sol.