
25 gen. “Bombes” de patata farcides de carn i pera

“Bombes” de patata farcides de carn i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera blanquilla DOP Pera de Lleida
– 100g de carn picada de vedella
– 100g de carn picada de porc
– 2 cullerades de salsa de tomata
– 1 ceba
– ½ got de vi negre
– 1 fulla de llorer
– Sal
– Pebre
– Oli d’oliva
– 2 patates
– 20g de mantega
– Farina
– 1 ou
Preparació
Per preparar el farcit; netejar, picar la ceba i daurar-la en una cassola amb un raig d’oli d’oliva. Afegir la carn picada, la salsa de tomata i un raig de vi negre. Salpebrar i barrejar-ho tot.
Netejar, pelar i ratllar la pera i afegir-la a la cassola. Coure-ho tot a foc mig i, si és necessari, afegir un raig d’aigua. Un cop el farcit estigui preparat, retirar-lo del foc i reservar-lo. Netejar i pelar les patates i bullir-les amb aigua i sal fins que s’estovin. Escórrer-les i triturar-les amb una forquilla, juntament amb la mantega.
Sobre un bocí de paper de film transparent, col·locar una cullerada de patata. Al centre d’aquesta, afegir-hi una culleradeta de farcit i cobrir-lo amb una cullerada de patata. Tancar el farcellet de tal manera que el farcit quedi a l’interior. Deixar-los reposar a la nevera. Arrebossar els farcellets amb farina i amb un ou batut. Fregir-los en una paella amb abundant oli d’oliva. Retirar-los i servir-los.