18 gen. Bunyols de bacallà amb pera i julivert
Bunyols de bacallà amb DOP Pera de Lleida i julivert
Ingredients
– 1 pera conference DOP de Lleida
– Oli d’oliva verge extra
– 125 g de bacallà salat
– 1 ou
– 1 culleradeta de llevat en pols
– 1 gra d’all
– Fulles de julivert
– 1 cullerada gran de farina
Preparació
Posar el bacallà esqueixat en remull 12h (si ho voleu fer més ràpid, canvieu aigua més sovint). Escórrer i assecar el bacallà. Afegir l’all picat i les fulles de julivert tallades. Netejar, pelar i ratllar la pera. Afegir-la juntament amb el rovell de l’ou, la farina i el llevat. Remenar-ho. Muntar la clara a punt de neu i afegir-la a la barreja. Un una paella petita i fonda posar abundant oli d’oliva verge extra i escalfar-lo. Coure cullerades petites de la barreja fins que agafin to daurat per tots costats. Retirar. Reservar sobre paper de cuina. Servir calent.