21 febr. Calamars farcits de sobrassada amb pera
Calamars farcits de sobrassada amb DOP Pera de Lleida
Ingredients
– ½ pera conference DOP Pera de Lleida
– 3-4 calamars petits
– 20 grs de sobrassada
– 10 grs de pinyons
– 1 gra d’all
– Sal
– Oli d’oliva
– Cibulet
Preparació
Netegem els calamars. Tallem les aletes i els tentacles en trossets petits. Netegem i pelem la pera en forma de cubs petits. Picar l’all. En una paella posem oli a escalfar, daurem l’all i ràpidament li afegim la pera i els calamars trossejats (les aletes i els tentacles), ho saltem durant 4-5 minuts, retirem del foc i reservem. Saltem els pinyons en una paella i els piquem una mica en un morter. Barregem els pinyons amb la pera, la sobrassada i els tentacles de calamarsó. Farcim els calamars (no al complet, perquè en fregir encongeixen) i ho tanquem amb un escuradents. Posem un raig d’oli d’oliva en una paella i fregim els calamars amb un pessic de sal. Decorar amb cibulet tallat petit (opcional). Servir calent.