07 febr. Caneló XL amb foie i pera
Publicat a 12:24h
a
Caneló XL amn foie i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 2 peres llimonera DOP Pera de Lleida
– 300 g de carn picada magra de porc
– 300 g de carn picada de vedella
– 1 culleradeta de tomàquet concentrat
– 1 ceba
– 1 got de vi negre
– Brou o aigua
– 90 g foie
– Oli d’oliva
– Sal
– Pebre
– 1 fulla de llorer
– Làmines de pasta per canelons XL / lasanya
– Formatge ratllat
Ingredients per la salsa beixamel
– 500 ml llet (aprox)
– 2 cullerades de farina
– 25 g mantega
– Sal
– Pebre negre
Preparació
- Netejar i tallar a daus petits la ceba i les peres. Coure amb oli d’oliva fins que quedi daurat. Afegir la carn picada, un pessic de sal i remenar. Afegir la cullerada de tomàquet concentrat, el llorer i el got de vi, deixar que cremi l’alcohol i afegir una mica de brou o d’aigua. Ha de coure una mitja hora, la meitat de temps si ho feu amb l’olla exprés. Afegir daus de foie i rectificar de sal i pebre si és necessari.
- Posar abundant aigua amb sal per bullir la pasta dels canelons, en treure de l’aigua, poseu-la amb aigua freda i després assecar-la amb un drap o paper de cuina.
- Col·locar la pasta cuita en una superfície plana i farcir amb la carn cadascun dels canelons i enrotllar.
- Col·locar-los en una safata apta per forn.
- Per preparar la beixamel; coure en un cassó la mantega juntament amb la farina i un pessic de sal. Remoure i afegir la llet sense parar de remenar. Quan tinguem la consistència desitjada, afegir per sobre dels canelons. Cobrir amb formatge ratllat.
- Escalfar el forn a 180ºC per posar els canelons i deixeu-los una estona, el temps dependrà de si són acabats de fer o no, perquè estiguin calents per dins. Podeu posar-los un últim moment al gratinador per daurar el formatge.