07 febr. Carpaccio de pera amb flam d’ou i caramel
Publicat a 16:45h
a

Carpaccio de DOP Pera de Lleida amb flam d’ou i caramel
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 4 ous
– 100g sucre (pel flam)
– 500ml llet
– 100g sucre (pel caramel)
– 1 cullerada d’aigua
– 1 culleradeta de suc de llimona
Preparació
- Per fer el caramel: Escalfar els 100 grams de sucre, l’aigua i el suc de llimona en una Sense parar de remenar amb una espàtula de siliconao similar fins que el caramel quedi daurat.
- Quan tinguem el color desitjat, afegir ràpidament una cullerada de caramel dins dels motlles de flam.
- Per fer el flam: Barrejar els ous amb el sucre i la llet amb l’ajuda d’una batedora elèctrica o manual fins que quedi tot ben homogeni.
- Omplir els motlles de flam.
- Per coure els flams, s’ha de preparar un bany maria. Posar una safata amb una base d’aigua i posar-hi els motlles amb la mescla a dins.
- Coure al forn, prèviament escalfat a 170ºC, durant uns 40 minuts.
- Deixar refredar i reservar en nevera.
- Netejar i tallar làmines cilíndriques fines de pera per fer el carpaccio.
- Col·locar les làmines de pera al plat i afegir el flam d’ou amb el caramel per sobre.