04 des. Cassoleta de pollastre amb pera
Cassoleta de pollastre amb DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 3 peres llimoneres DOP Pera de Lleida madures
– 1 pollastre sencer
– 1 ceba
– 1 pebrot
– 2 pastanagues
– 1 got de vi negre
– Brou de pollastre, verdures o aigua
– 150 g de pèsols pelats
– ½ porro
– 30 g avellanes torrades
– 1 galeta o carquinyoli
– Sal
– Pebre negre
– Herbes aromàtiques seques
– Oli d’oliva verge extra
Preparació
Trossejar el pollastre i daurar-lo en una cassola amb oli d’oliva verge extra. Retirar-lo i reservar-lo. Tallar dues peres, la ceba, el pebrot, la pastanaga i el porro a daus. Cuinar-ho a foc lent a la cassola amb l’oli utilitzat per daurar el pollastre. Afegir-hi sal, pebre i herbes aromàtiques. Coure-ho fins que les verdures estiguin tendres, triturar-les i colar-les. Col·locar el pollastre de nou a la cassola, afegir-hi les verdures triturades, un got de vi negre i una mica de brou o simplement aigua. Després de 30 minuts, remenar-ho, afegir-hi una pera tallada a daus i els pèsols. Fer una picada amb les avellanes i la galeta en un morter, afegir-ho i continuar cuinant-ho lentament fins que el pollastre estigui tendre (un total d’entre 60-120 minuts). Reservar-ho. Es pot servir directament a la cassola o desossat.