fbpx
 

Cassoleta de pollastre amb pera

Cassoleta de pollastre amb pera

Cassoleta de pollastre amb DOP Pera de Lleida

Ingredients

– 3 peres llimoneres DOP Pera de Lleida madures

– 1 pollastre sencer

– 1 ceba

– 1 pebrot

– 2 pastanagues

– 1 got de vi negre

– Brou de pollastre, verdures o aigua

– 150 g de pèsols pelats

– ½ porro

– 30 g avellanes torrades

– 1 galeta o carquinyoli

– Sal

– Pebre negre

– Herbes aromàtiques seques

– Oli d’oliva verge extra

Preparació

Trossejar el pollastre i daurar-lo en una cassola amb oli d’oliva verge extra. Retirar-lo i reservar-lo. Tallar dues peres, la ceba, el pebrot, la pastanaga i el porro a daus. Cuinar-ho a foc lent a la cassola amb l’oli utilitzat per daurar el pollastre. Afegir-hi sal, pebre i herbes aromàtiques. Coure-ho fins que les verdures estiguin tendres, triturar-les i colar-les. Col·locar el pollastre de nou a la cassola, afegir-hi les verdures triturades, un got de vi negre i una mica de brou o simplement aigua. Després de 30 minuts, remenar-ho, afegir-hi una pera tallada a daus i els pèsols. Fer una picada amb les avellanes i la galeta en un morter, afegir-ho i continuar cuinant-ho lentament fins que el pollastre estigui tendre (un total d’entre 60-120 minuts). Reservar-ho. Es pot servir directament a la cassola o desossat.



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida