10 des. Cheesecake “al got” amb pera (sense forn)
Cheesecake “al got” amb DOP Pera de Lleida (sens forn)
Ingredients
Per la base:
– 150g galetes “digestive”
– 60g de mantega
– 1 pessic de sal
Per la crema de formatge:
– 150g de crema mascarpone
– 100g crema de formatge
– 2 cullerades de mel
– 2 culleradetes de canyella (opcional)
– Llet (si es vol corregir la textura)
Per la compota de pera:
– 100g pera conference DOP Pera de Lleida
– 90ml d’aigua
– 50g de sucre (opcional)
– Espècies (canyella, vainilla, anís…) al gust
Preparació
Triturar les galetes i barrejar-les en un bol amb la sal. Desfer la mantega, afegir-la i barrejar tot fins que quedi una massa homogènia i sòlida. Col·locar una capa a la base de cada got. Barrejar el formatge mascarpone amb la crema de formatge, la mel i la canyella. Si es vol una textura més suau o líquida, es pot afegir un raig de llet. Col·locar una capa sobre la base de galetes. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Bullir els daus amb les espècies i l’aigua. Deixar coure a foc mitjà fins que la pera hagi canviat de color i tingui una textura tova. Retirar del foc, deixar refredar i reservar. Afegir sobre la base de formatge de cada got i servir.