21 febr. Coca de pera amb matafaluga i llavors de celiandre
Coca de DOP Pera de Lleida amb matafaluga i llavors de celiandre
Ingredients
– 3 peres llimonera DOP Pera de Lleida
– 1 cullerada de llavors de matafaluga
– 1 cullerada de llavors de celiandre
– Farina
– Aigua
– Sucre
– Oli d’oliva verge extra
– Mel (opcional)
Preparació
Infusionar aigua en una cassoleta amb una cullerada de matafaluga i una de celiandre, una pera partida en trossos. Colar l’aigua infusionada i deixar refredar. En un bol, barrejar l’aigua infusionada amb farina (anar incorporant en funció de la textura desitjada), fins a obtenir una massa fàcil de treballar i estirar amb el corró. Reservar. Netejar, pelar i tallar la pera a làmines fines.
Estirar la massa fent una capa fina i afegir la pera per sobre. Abans de coure afegir una mica sucre i un raig d’oli d’oliva. Coure al forn a 180ºC fins a daurar. Retirar i es pot afegir un raig de mel abans de servir.