22 febr. Coca de vidre de pera amb ametlles
Coca de vidre de DOP Pera de Lleida amb ametlles
Ingredients
– 110 ml suc de pera DOP Pera de Lleida
– 250g farina de força
– 2,5g llevat fresc
– 50ml oli d’oliva
– 5g sal
– Oli d’oliva (per decorar)
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida (per decorar)
– sucre (per decorar)
– 60g ametlles laminades (per decorar)
– Anís dolç (opcional)
Preparació
Preescalfar el forn a 220ºC. Col·locar la farina de força en un bol, fer un forat al centre i afegir-hi el llevat fresc, el suc de pera i l’oli d’oliva. Barrejar i afegir la sal. Pastar la massa durant 10 min fins que quedi ben elàstica i manejable. Quan la massa estigui llesta, donar-li forma de bola i reservar en un bol durant 1 hora en un lloc càlid i tapada amb un drap. Passat aquest temps, dividir-la en 4 parts iguals. Estirar les coques molt fines i posar-les sobre la safata de forn. Pintar-les amb oli d’oliva i afegir l’ametlla laminada, daus petits de pera i una capa de sucre. Coure al forn a 220 °C amb ventilador, durant 10 min. Si no tenim ventilador, posarem el forn a 250 °C. Retirar del forn i afegir un raig d’anís dolç o oli d’oliva.