09 des. Coliflor al forn amb daus de pera
Coliflor al forn amb daus de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 1 coliflor
– 1 ceba dolça
– 70 ml d’oli d’oliva
– 20 ml vinagre de vi blanc
– 2 dents d’all laminats
– 1 culleradeta de pebre vermell
– ½ culleradeta de pebre blanc
– ½ culleradeta de sal
– 1 culleradeta de cúrcuma
– 1 culleradeta d’orenga
– 1 iogurt natural (per acompanyar)
Preparació
Netejar i tallar làmines de coliflor en sentit vertical, des de la part superior fins al tronc. Netejar i tallar daus petits de pera i la ceba a làmines. Barrejar en un bol l’oli d’oliva, el vinagre, el pebre blanc, el pebre vermell, la sal, la cúrcuma i l’orenga. Afegir-hi l’all laminat, els daus de pera i la ceba. Pintar amb un pinzell les làmines de coliflor pels dos costats i col·locar-les sobre una safata de forn amb paper de forn. Afegir-hi la resta de la salsa amb pera per sobre abans de coure. Coure-les al forn a 180º, girant les làmines per les dues cares fins que, en punxar-les, sigui fàcil retirar el ganivet. Servir-les calentes acompanyades de iogurt.