fbpx
 

Confitura de ceba i pera caramel·litzada amb hummus de pèsols

Confitura de ceba i pera caramel·litzada amb hummus de pèsols

Confitura de ceba i DOP Pera de Lleida caramel·litzada amb hummus de pèsols

Ingredients

Per la confitura

– 150g pera conference DOP de Lleida

– 150g ceba

– 100g de sucre

– Oli d’oliva

 

Per l’hummus:

– 125g cigrons cuits

– 125g pèsols cuits

– Brou lleuger o aigua (opcional)

– 1 cullerada de tahina (cullerada)

– 2 cullerades de suc de llimona

– 3 cullerades d’oli d’oliva

– 1 culleradeta de comí (opcional)

– Pebre

– Sal

Preparació

En una paella, afegir el sucre amb un raig d’oli i caramel·litzar. Un cop tingui color daurat, netejar, pelar i tallar la pera i la ceba a làmines fines. Afegir al caramel i daurar tot a la paella. Retirar del foc i reservar.

De l’hummus:

Posar els cigrons i els pèsols en una batedora, juntament amb una mica de líquid de cocció (o bé brou lleuger o aigua). Triturar bé. Afegir la tahina, el suc de llimona i l’oli d’oliva i triturar de nou fins a aconseguir una pasta suau. Condimentar al gust. Servir acompanyat de la confitura. Es pot afegir pebre al gust.



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida