18 gen. Confitura de ceba i pera caramel·litzada amb hummus de pèsols
Confitura de ceba i DOP Pera de Lleida caramel·litzada amb hummus de pèsols
Ingredients
Per la confitura
– 150g pera conference DOP de Lleida
– 150g ceba
– 100g de sucre
– Oli d’oliva
Per l’hummus:
– 125g cigrons cuits
– 125g pèsols cuits
– Brou lleuger o aigua (opcional)
– 1 cullerada de tahina (cullerada)
– 2 cullerades de suc de llimona
– 3 cullerades d’oli d’oliva
– 1 culleradeta de comí (opcional)
– Pebre
– Sal
Preparació
En una paella, afegir el sucre amb un raig d’oli i caramel·litzar. Un cop tingui color daurat, netejar, pelar i tallar la pera i la ceba a làmines fines. Afegir al caramel i daurar tot a la paella. Retirar del foc i reservar.
De l’hummus:
Posar els cigrons i els pèsols en una batedora, juntament amb una mica de líquid de cocció (o bé brou lleuger o aigua). Triturar bé. Afegir la tahina, el suc de llimona i l’oli d’oliva i triturar de nou fins a aconseguir una pasta suau. Condimentar al gust. Servir acompanyat de la confitura. Es pot afegir pebre al gust.