10 ag. Cookies de DOP Pera de Lleida amb xocolata
Cookies de DOP Pera de Lleida amb xocolata
Ingredients
Ingredients per la compota:
– 2-3 DOP pera conference de Lleida
– Suc de ½ llimona
– 1 culleradeta de canyella
Ingredients per les galetes:
– 120 g de flocs de civada
– 80 g de farina integral
– 1/2 culleradeta de llevat químic
– 150 g compota densa de pera
– Xocolata per fondre
– Decoracions de sucre
– Coco ratllat
Preparació
Per preparar la compota; netejar, pelar i trossejar les peres. Coure tapat a foc molt suau, en una cassola afegint el suc de llimona i la canyella, fins que siguin molt toves i les puguem aixafar fàcilment. Reservar per refredar.
En un bol posar els folcs de civada i la farina integral. Barrejar i incorporar el llevat i la compota de pera. Remenar per barrejar-ho bé i en una safata de forn, posar paper vegetal i donar forma a les galetes. Coure al forn pre-escalfat a 200ºC durant 10-15 minuts o fins que siguin daurades. Retirar i deixar refredar. Desfer la xocolata al bany Maria. Quan estigui completament fosa, col·locar la xocolata en mànigues pastisseres i preparar les galetes amb les decoracions de sucre o coco ratllat al gust.