03 ag. Cornbread amb herbes, formatge i DOP Pera de Lleida
Cornbread amb herbes, formatge i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 180g de farina per polenta (blat de moro)
– 140g de farina de blat
– ½ culleradeta de sal
– 2 culleradetes de llevat químic (bicarbonat sòdic)
– 2 ous
– 240 ml de llet
– 60g de mantega a temperatura ambient
– 1 DOP pera conference de Lleida (per substituir 2 culleradetes de mel)
– 30g de formatge curat
– Herbes aromàtiques (alfàbrega, romaní, farigola..)
Preparació
En un bol posar la farina per polenta, farina de blat, sal i llevat. En un altre bol barrejar la mantega, els ous, la llet i la pera neta, pelada i ratllada fina. Afegir aquesta barreja al bol amb les farines. Barrejar bé fins que la massa sigui homogènia. Barrejar tot i afegir les herbes aromàtiques al gust i daus de formatge curat. Posar la massa en un motlle cobert de paper de forn i coure al forn pre-escalfat a 180ºC durant 25 minuts aproximadament (o fins que al punxar surti net). Deixar refredar una mica, desemmotllar i servir.