03 ag. Corona de massapà i DOP Pera de Lleida infusionada amb Maria Lluiïsa

Corona de massapà i DOP Pera de Lleida infusionada amb Maria Lluiïsa
Ingredients
– DOP Pera conference de Lleida
– 1 kg de farina d’ametlla
– 1 kg de sucre
– 4 clares d’ou
– 1 rovell d’ou
– ½ got d’aigua
– Fulles de maria Lluïsa
– Suc de llimona
– Aigua
Preparació
Pera infusionada:
Netejar, pelar i partir per la meitat les peres. Coure-les submergides amb aigua, suc de llimona i fulles de maria Lluïsa uns minuts. Deixar-la “al dente” (no massa tova). Escórrer l’aigua i reservar sobre paper de cuina.
Massapà:
En un bol, barrejar la farina d’ametlla amb el sucre i les clares d’ou muntades a punt de neu. Anar treballant amb les mans fins a tenir una massa homogènia. Afegir-hi una mica d’aigua per hidratar-la. Deixar reposar. Donar forma de corona amb les mans o amb l’ajuda d’un motlle. Pintar amb el rovell d’ou. Coure al forn fort (200ºC) 8-12 minuts (fins que tingui color daurat). Retirar i reservar per refredar.
Servir acompanyat de les peres infusionades.