03 ag. Cracker de formatge i sèsam amb DOP Pera de Lleida, gorgonzola i mel
Cracker de formatge i sèsam amb DOP Pera de Lleida, gorgonzola i mel
Ingredients
Ingredients dels crackers:
– 200g farina
– 120ml d’aigua
– 6g de sal
– 80g d’oli d’oliva
– 50g de llavors de sèsam
– 50g de formatge ratllat
Ingredients extra:
– DOP pera conference de Lleida
– Formatge gorgonzola
– 1 cullerada de mel
Preparació
Per preparar la massa dels crakers; afegir la farina, l’aigua, l’oli d’oliva i la sal en un bol. Barrejar-ho tot amb l’ajuda d’una batedora. Estirar la massa amb un corró, entre dos papers de forn. Tallar rectangles de la mateixa mida i afegir per sobre les llavors de sèsam i formatge ratllat. Coure al forn a 170º fins a daurar lleugerament. Reservar.
Netejar la pera i tallar-la a làmines fines (després de treure’n les llavors). Col·locar-les a sobre dels crackers i afegir trossets de formatge gorgonzola. Tornar a coure al forn a 170ºC fins a fondre el formatge i daurar la pera. Retirar del forn i afegir un raig de mel i llavors de sèsam sobre cada cracker i servir calent.