04 des. Crema de moniato, pera i porro
Crema de moniato, DOP Pera de Lleida i porro
Ingredients
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 1 moniato
– ½ porro
– Aigua
– Oli d’oliva verge
– Sal
– Pebre blanc
– Crema de llet (opcional)
– Herbes aromàtiques (opcional)
– Torradetes de pa (opcional)
Preparació
Netejar, pelar i tallar la pera, el moniato i el porro a daus. En una cassola, daurar el porro amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui daurat, afegir-hi la pera i el moniato, saltar-ho tot junt durant uns minuts i salpebrar-ho. Afegir aigua fins a cobrir-ho, i, si és necessari, afegir-ne més durant la cocció. Un cop els daus estiguin tous, colar l’aigua en excés. Triturar-ho tot junt amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Reservar-ho. Es pot acompanyar de torradetes de pa i daus de pera, moniato i porro saltats. També es pot decorar amb un raig de crema de llet, oli d’oliva o herbes aromàtiques, al gust.