04 des. Crestes de pera amb nous, ricotta i xocolata
Crestes de DOP Pera de Lleida amb nous, ricotta i xocolata
Ingredients
– 200 g pera blanquilla DOP Pera de Lleida
– Massa de crestes
– 100 g de xocolata negra per fondre
– 150 g de ricotta
– 50 g de nous
– Canyella en pols
– Oli d’oliva
– 1 ou
– Sucre
Preparació
Netejar, pelar i tallar la pera a daus petits. En una paella, daurar uns minuts els daus de pera amb un raig d’oli d’oliva i una culleradeta de canyella. Retirar-los i reservar-los. Tallar la xocolata i les nous a trossets petits. En un bol, barrejar la pera amb la xocolata, les nous i la ricotta. Col·locar la barreja dins de la massa de les crestes. Doblegar-les per la meitat i tancar les puntes exteriors amb l’ajuda d’un motlle de crestes o d’una forquilla. Pintar-les amb un ou batut i afegir-hi una mica de sucre per sobre. Coure les crestes al forn a 160ºC fins que estiguin daurades. Retirar-les i servir-les calentes.