02 ag. Croquetes de pollastre amb DOP Pera de Lleida i caba caramel·litzada
Croquetes de pollastre amb DOP Pera de Lleida i caba caramel·litzada
Ingredients
– DOP pera blanquilla de Lleida
– 1 Pit de pollastre bullit
– 500ml Llet
– 40g Farina
– 1 Ceba picada
– Oli d’oliva
– Sal
– Ou (per arrebossar)
– Pa ratllat (per arrebossar)
Preparació
Netejar i picar la ceba ben fina. Netejar, pelar i ratllar la pera. Dins d’una cassola posar un raig d’oli, afegir la ceba i la pera i un pessic de sal. Tapar i anar remenant a estones fins a daurar (si és necessari es pot afegir un raig d’aigua). Afegir la farina i remenar bé durant 5 minuts. Esmicolar amb les mans el pit de pollastre bullit i afegir-lo. Un cop estigui tot barrejat, afegir la llet. Tot això fer-ho sense parar de remenar la pasta i fins que la massa ja no s’enganxi a les vores de la cassola, llavors treure la pasta ja acabada i deixar refredar en una safata. Quan està freda, preparar un ou batut i el pa ratllat en dos plats fondos i fen boles de la pasta per donar la forma de croqueta, passar-les primer per ou i després pel pa ratllat i acabades les podem fregir, guardar a la nevera o congelar.