09 des. Crostata de melmelada de pera
Crostata de melmelada de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 kg de peres conference DOP Pera de Lleida
– 500 g de sucre
– 2 culleradetes de canyella en pols
– Pell de llimona
– 2 masses brises
– 1 ou
Preparació
Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Coure els daus de pera, el sucre, la canyella i la pell de llimona a foc molt lent fins a obtenir el color i la textura desitjats. Retirar-ho del foc, treure la pell de llimona i deixar-ho refredar. Si es desitja, es pot triturar amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Reservar-ho. En un motlle apte per al forn d’uns 3 cm d’altura, col·locar-hi una base de pasta brisa cobrint tot el motlle i els laterals, i amb l’ajuda d’un corró, tallar la massa restant. Farcir la massa amb la melmelada de pera. Per acabar, decorar la part superior amb tires de pasta brisa formant una quadrícula en forma de reixa. Tancar l’extrem doblegant la massa dels laterals per evitar que surti la melmelada. Pintar la massa amb un ou batut. Coure-la al forn a 180ºC uns 40-50 minuts fins que quedi daurada. Deixar-la refredar i retirar-la del motlle abans de servir-la.
Per guardar la melmelada sobrant, servir-la en pots de vidre i tancar-los bé. Cobrir-los fins dalt d’aigua dins d’una cassola i bullir-los a foc molt lent durant 20 minuts. Retirar-los de la cassola, deixar-los refredar i etiquetar-los amb la informació de la melmelada i la data de producció.