22 febr. Focaccia amb pera
Focaccia amb DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 400g farina
– 20g llevat fresc
– 250 ml aigua
– 1 cullereta sal
– 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
– 1 cullereta sucre
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– All laminat
– Sal en escates
– Tomàquet confitat en oli d’oliva
– Olives
– Tàperes
– “piparres” envinagrades
– Oli d’oliva verge extra
Preparació
Barrejar el llevat amb l’aigua en un bol. Tamisar la farina dins del bol, i afegir la sal, el sucre i l’oli d’oliva. Remenar amb l’ajuda d’una espàtula o amb les mans fins que absorbeixi tota la farina. (Queda una massa homogènia i molt enganxosa). Ficar una mica d’oli sobre el taulell de la cuina i treballar la massa dues o tres vegades, en direccions diferents. Col·locar-la en un bol i reservar-la tapada 10 minuts. Preparar un motlle per forn amb una bona capa d’oli i afegir-hi la massa estirada. Tapar amb paper film sucat amb oli d’oliva (per la part inferior). Deixar reposar a temperatura ambient 1 hora, fins que dobli la mida (o més). Preescalfar el forn a 240°C, a dalt i baix, millor amb aire. Treure el film de la massa. Unteu-vos els dits amb oli i premeu-la fent alguns clots, sense arribar a foradar la massa. Coure al forn 8 minuts. Retirar del forn i afegir la pera a daus, les tàperes, l’all laminat i el tomàquet confitat, un raig d’oli d’oliva, unes gotes d’aigua i sal en escates. Enforneu de nou 10-15 minuts més (fins que estigui daurada). Retirar del forn i afegir les olives i les “piparres”. Servir calent.
* Si no es vol fer tot el procés de la focaccia, també es pot fer en versió torrada sobre una llesca de pa o coca de pa.