02 ag. Entrepà de calamars a la romana i allioli de DOP Pera de Lleida
Publicat a 10:04h
a
Entrepà de calamars a la romana i allioli de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– DOP pera llimonera de Lleida madura
– Panet de xapata
– Calamars a la romana
– Oli d’oliva
– All
– Sal
Preparació
Netejar, pelar i aixafar la pera amb l’ajuda d’una forquilla. Deixar escórrer la pera aixafada en un colador durant uns minuts perquè perdi humitat. En un morter aixafar l’all amb una mà de morter i quan estigui ben triturat afegir la pera escorreguda i barrejar. Afegir un pessic de sal i l’oli d’oliva a poc a poc sense parar de remenar fins a aconseguir lligar l’allioli. Un cop tenim la textura desitjada, reservar en nevera.
Fregir els calamars a la romana i reservar en un paper absorbent. Tallar el panet de xapata per la meitat. Farcir el panet amb els calamars fregits i afegir l’allioli de pera per sobre. Tancar l’entrepà i servir calent.