20 des. Farcellets de patata farcits de carn i pera
Farcellets de patata farcits de carn i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera conference DOP de Lleida
– 250g de carn picada de porc
– 1 ceba petita
– 100g tomàquet triturat natural
– 1 copa de vi
– Oli d’oliva
– Sal i pebre
– 3 patates
– 40g mantega
– Oli d’oliva
Preparació
Netejar, pelar i tallar la pera i la ceba a daus petits. Sofregir en una cassola amb oli d’oliva fins a daurar. Afegir la carn picada i coure una estona per daurar-la. Salpebrar. Afegir el vi i remenar fins que l’alcohol s’evapori. Afegir el tomàquet triturat i coure-ho tot a foc mitjà.
Netejar, pelar i bullir les patates en una olla amb aigua i sal. Escórrer les patates i preparar el puré amb l’ajuda d’una forquilla o passapurés. Afegir la mantega barrejant-la bé perquè s’integri en el puré fins que quedi suau i homogeni.
Estendre paper film transparent sobre la taula i untar-ho amb una mica d’oli d’oliva. Col·locar una cullerada de puré de patata al centre i estendre. Afegir una culleradeta de la carn picada al centre. Tancar el paper film unint els quatre extrems i enroscar en forma de farcellet i reservar en nevera. Es pot servir fred o calent, escalfant al forn a temperatura suau. Es pot acompanyar d’hortalisses o amanida.