21 febr. Fideus a la cassola amb costella i pera
Fideus a la cassola amb costella i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 2 tires de costella de porc tallades
– ½ got de vi blanc
– 1 pebrot
– 2 cebes mitjanes
– All
– 200g salsa de tomàquet
– 500g fideus gruixuts (número 4)
– Brou de carn o aigua
– Oli d’oliva
– Sal
– Pebre negre
Preparació
Sofregir la costella amb oli d’oliva en una cassola. Salpebrar i reservar. A la mateixa cassola, sofregir les cebes i l’all a foc mitjà. Salpebrar. Desglaçar amb el vi blanc i pujar el foc perquè s’evapori l’alcohol. Incorporar el pebrot picat i coure durant 5 minuts a foc mitjà. Afegir la salsa de tomàquet. Barrejar i coure durant 10 minuts a foc lent. Afegir els fideus donant-li uns quants tombs per daurar-los. Netejar, pelar i tallar la pera a daus i l’afegim a la cassola juntament amb les costelles de porc. Cobrir tot amb el brou de carn. Barrejar i deixar coure durant 10 – 15 minuts. Quan els fideus estiguin al punt, retirar i servir calent.