fbpx
 

Filet de porc amb pasta fullada, xampinyons i pera

Filet de porc amb pasta fullada, xampinyons i pera

Filet de porc amb pasta fullada, xampinyons i DOP Pera de Lleida 

Ingredients

– 2 peres conference DOP Pera de Lleida

– 1 filet de porc

– 2 grans d’all

– Herbes aromàtiques

– 4-6 tires de bacó (opcional)

– 1 ceba

– 150 g de xampinyons

– 200 ml de crema de llet

– 1 massa de pasta fullada

– Sal i pebre

– Oli d’oliva

– 1 ou

Preparació

Enrotllar el filet de porc amb les tires de bacó. Salpebrar-lo i lligar-lo amb fil de cuina. Posar-lo en una safata de forn amb un raig d’oli, els alls i les herbes. Coure’l a 180ºC fins que estigui cuit al punt i daurat. És millor si es pot revisar la cocció interior amb un termòmetre de cuina. Retirar-lo del forn, deixar-lo refredar i retirar el fil. Netejar i picar les peres, els xampinyons i la ceba amb l’ajuda d’un ganivet. En una paella, daurar-ho tot amb un raig d’oli d’oliva. Remenar-ho i afegir la crema de llet. Salpebrar-ho. Deixar-ho reduir a foc lent fins a obtenir una crema espessa. Retirar-ho del foc i remenar-ho. Estendre la pasta fullada sobre una safata de forn. Posar-hi el filet al centre i cobrir-lo amb una capa de la crema de xampinyons. Tancar-lo i embolicar-lo completament amb la pasta fullada. Batre un ou i amb l’ajuda d’un pinzell de cuina pintar-lo per sobre. Coure’l al forn a 180ºC durant uns 20-30 minuts fins que la pasta fullada es torni daurada. Servir-lo calent.



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida