fbpx
 

Flam de verdures amb salsa de xampinyons i pera

Flam de verdures amb salsa de xampinyons i pera

Flam de verdures amb salsa de DOP Pera de Lleida i xampinyons

Ingredients per al flam:

– 2 peres blanquilles DOP Pera de Lleida

– 2 pastanagues

– 150 g d’espinacs

– 4 ous

– 250 ml de llet

– Mantega

– Farina

Ingredients per a la salsa:

– 2 peres blanquilles DOP Pera de Lleida

– 150 g xampinyons

– 200 ml de crema de llet

– Sal

Preparació

Del flam:

Netejar i pelar la pastanaga, tallar-la a làmines fines i llargues. Bullir-la amb aigua i sal durant 5 minuts, colar-la i reservar-la. Netejar i pelar la pera, tallar-la a tires fines i llargues. Bullir-la amb aigua i sal durant 4 minuts, colar-la i reservar-la. Bullir els espinacs amb aigua i sal durant 2 minuts, colar-los i reservar-los. Batre els ous en un bol fondo, afegir-hi un pessic de sal i la llet. Preparar un motlle de forn rectangular amb mantega i farina perquè el flam no s’hi enganxi. Afegir-hi una mica de la barreja de llet i ous, posar-hi un primer sostre de pastanaga, afegir-hi més barreja, posar-hi un altre sostre de pera, afegir-hi més barreja i posar-hi l’últim sostre d’espinacs. Acabar d’afegir tota la barreja que quedi fins a quasi cobrir el motlle. Preescalfar el forn a 180ºC i coure-ho al bany Maria durant 45 minuts. Punxar el flam per saber si està cuit. Retirar-lo del forn i deixar-lo refredar abans de desmotllar-lo; és millor preparar-lo un dia abans.

 

De la salsa:

Netejar la pera i els xampinyons, tallar-los ben petits. Posar-los en una cassola al foc amb un raig d’oli i afegir-hi sal i la crema de llet. Deixar reduir la salsa a foc lent. Retirar-la i servir-la calenta per acompanyar el flam.



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida