22 febr. Flors de carxofa amb pera i cruixent de pernil
Flors de carxofa amb DOP Pera de Lleida i cruixent de pernil
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 2 carxofes naturals senceres
– 1 llimona
– 3 talls fins de pernil
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
– Pebre negre
Preparació
Tallar la tija de la carxofa, treure les fulles verdes i tallar les puntes dures. Bullir-les senceres amb aigua, sal i un raig de llimona perquè no enfosqueixin durant 10 minuts o fins que en punxar-les siguin toves (no excessivament toves). Deixar refredar dins de l’aigua una estona. Retirar-les i continuar refredant sobre paper de cuina per assecar-les. Separar amb compte les fulles de la carxofa sense que es trenquin fins a arribar al cor. Anireu formant una flor. Reservar.
Escalfar els talls de pernil al microones durant 1 minut (o en una paella) per assecar-los i que quedin cruixents. Reservar. Netejar, pelar i tallar la pera a daus petits. Abans de servir, coure la flor de carxofa en una paella amb un raig d’oli d’oliva cara avall fins a daurar-la i després per l’altra banda. Salpebrar al gust. Es pot afegir un raig d’oli d’oliva i servir acompanyada de bocins de pernil cruixent entre els pètals i els daus de pera per sobre.