25 gen. Galetes de pera i nous
Galetes de DOP Pera de Lleida i nous
Ingredients
-200g de pera blanquilla DOP Pera de Lleida
– 350g de mantega (a temperatura ambient)
– 600g de farina (aprox)
– 12g de llevat en pols
– 300g de sucre
– 3 ous
– Sal
– 70g de nous picades
– Sucre glas (opcional)
Preparació
Batre la mantega pomada i el sucre durant 5-10 minuts. Afegir els ous un per un. Afegir a poc a poc la farina, juntament amb el llevat i un pessic de sal, i barrejar. Netejar, pelar i ratllar la pera. Afegir la pera i les nous trossejades i barrejar-ho tot. Un cop es tingui la massa de les galetes llesta, col·locar-la entre dos papers de forn i allisar-la amb l’ajuda d’un corró. Refredar a la nevera o congelar i reservar en fred fins al moment de la cocció. Preescalfar el forn a 180ºC. Abans de coure, tallar galetes en forma de lluna amb l’ajuda d’un cèrcol cilíndric. Col·locar-les sobre paper de forn i enfornar 8-12 minuts fins que tinguin color daurat. Retira-ho del forn, col·loca-ho en una reixeta i deixa-ho refredar. Afegir sucre glas per sobre (opcional).