09 des. Galetes cruixents d’avena, pera i tahina
Galetes cruixents d’avena, DOP Pera de Lleida i tahina
Ingredients
– 1 tassa de DOP pera conference de Lleida a daus petits
– 1 + ½ tassa d’avena
– 2 ous
– ½ tassa de farina d’avena
– ¼ tassa de nous pacanes
– ¼ tassa de llavors de gira-sol
– ¼ tassa de llavors de carabassa
– 1/3 tassa de tahina
– ½ tassa de mel
– 1/3 tassa d’oli d’oliva
– 1 culleradeta de canyella
– ½ culleradeta de sal
Preparació
Barrejar en un bol tots els ingredients sòlids (avena, farina, nous, llavors de gira-sol i carabassa, canyella i sal). Netejar i tallar la pera a daus petits o ratllada i afegir-la. En un altre bol, barrejar els ous amb l’oli d’oliva, la mel i la tahina. Unir les dues barreges en un sol recipient i donar forma de galeta amb l’ajuda d’un motlle rodó, sobre paper de forn. Coure en una safata de forn a 180ºC uns 15-20 minuts, fins que estiguin daurades. Retirar de la safata de forn, deixar refredar sobre una reixeta metàl·lica i servir.