02 ag. Hamburguesa vegana de mongeta vermella amb DOP Pera de Lleida, tomàquet i cogombre
Hamburguesa vegana de mongeta vermella amb DOP Pera de Lleida, tomàquet i cogombre
Ingredients
– 1 DOP pera llimonera de Lleida
– 1 cullerada de sucre
– 1 ceba
– 300g mongeta vermella cuita
– 2 cullerades de pa ratllat
– Comí en pols
– Orenga
– Pebre molt
– Coriandre fresc
– Sal
– Oli d’oliva
– Tomàquets
– Enciam
– Cogombre
– Panet d’hamburguesa
– Salses d’acompanyament
Preparació
Picar la ceba i caramel·litzar-la en una paella amb una cullerada de sucre i un raig d’oli d’oliva. Picar les mongetes vermelles cuites amb l’ajuda d’una forquilla i reservar. Netejar, pelar i ratllar una pera. Posar en un bol la pera ratllada, la ceba caramel·litzada, les mongetes picades, pebre, orenga, comí, sal i coriandre fresc picat. Barrejar-ho tot i afegir dues cullerades de pa ratllat. Quan la massa tingui la consistència desitjada, dividir-la en diferents porcions més o menys iguals i donar forma d’hamburguesa. Posar oli d’oliva en una paella a foc mitjà i coure les hamburgueses. Obrir el panet i posar-hi l’hamburguesa cuita amb un tall de tomàquet, pera, ceba, cogombre, enciam… i acompanyar-la de les salses desitjades.
.