25 gen. Hummus de remolatxa i pera
Publicat a 16:38h
a
Hummus de remolatxa i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 60g de cigrons cuits
– 30g remolatxa cuita
– Brou de coure els cigrons / aigua / brou de verdures
– 1 cullerada de tahina
– 1 cullerada de suc de llimona
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– 1 culleradeta de comí
– Pebre negre
– Sal
Ingredients presentació del plat
– Llavors de sèsam
– Daus de remolatxa cuita o fruita fresca de temporada
– Torrades de pa
Preparació
- Netejar, pelar i tallar a daus la pera.
- Posar la pera, la remolatxa cuita tallada i els cigrons cuits a la batedora, juntament amb una mica de líquid de cocció (o bé brou de verdures o aigua) per a facilitar la barreja. Triturar bé.
- Afegir la tahina, el suc de llimona i l’oli d’oliva, i triturar de nou fins a aconseguir una pasta suau.
- Condimentar al gust amb sal i pebre i afegir el comí.
- Posar l’hummus en un bol i reservar a la nevera.
- Abans de servir, decorar amb les llavors de sèsam i fruita o daus de remolatxa cuita. Es pot acompanyar de torrades de pa.