09 febr. Kebab de vedella especiada i confitura de pera
Publicat a 11:50h
a
Babag Ganoush d’albergíni i DOP Pera de Lleida
Ingredients
Ingredients per al confit
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 2 cullerades de sucre morè
– 1 cullerada de suc de llimona
– Especies al gust (canyella, nou moscada, clau…)
Ingredients per al kebab
– ½ pera conference DOP Pera de Lleida
– 50 g bulgur
– 200 g de carn magra de vedella picada
– Comí molt
– Canyella en pols
– Clau en pols
– Nou moscada en pols
– Sal
– Oli d’oliva
– Rames de canyella (per preparar els kebabs)
Preparació
Preparació del confit
- Netejar, pelar i tallar la pera a daus.
- Coure els daus de pera, el sucre, el suc de llimona i les especies al gust.
- Retirar del foc, triturar tot amb l’ajuda una batedora elèctrica i deixar refredar.
Preparació del kebab
- Posar el bulgur en un bol, afegir aigua bullent i cobrir el bulgur. Tapar i deixar en remull 15 minuts (ha d’absorbir tota l’aigua).
- Netejar, pelar i tallar la pera a trossos petits.
- Barrejar en una picadora la carn de vedella, el bulgur, la pera, la sal i les espècies.
- Dividir la massa en diferents porcions i donar la forma de kebab punxat en una rama de canyella, deixar reposar a la nevera aproximadament 30 minuts.
- Coure els kebabs a la paella, planxa o al forn amb un raig d’oli d’oliva.
- Servir acompanyat del confit de pera.